Rekonstruktiv tandvård

Återställa både funktion och form.

Det finns olika nivåer av uppbyggande behandling, allt från enklare lagningar av plast till större porslinskonstruktioner och proteser.

 

Lagningar av plast lämpar sig vanligen när tanden har en mindre skada. När tanden istället är mycket trasig är det bättre att göra en porslinskrona. I porslin, kan man också göra en bro/brygga när det saknas en tand eller enstaka tänder.  Både en krona och en bro i porslin tillverkas av en tandtekniker. Du får därför komma till kliniken vid minst två tillfällen, ett för att förbereda tanden/tänderna och ta avtryck och ett senare tillfälle för att sätta fast konstruktionen.

 

När det saknas flera tänder och tandläkaren bedömer att det inte längre är lämpligt med en fast bro, står behandlingsalternativen mellan fasta implantat eller en avtagbar protes.

 

Implantat eller titanskruvar, växer fast i tandbenet och blir en fast konstruktion som kan stödja en porslinsbro eller en protes. Komforten upplevs oftast som mycket hög.

 

Avtagbar del- eller helprotes framställs hos en tandtekniker. Protesen utformas individuellt efter dina behov och önskemål i delsteg på kliniken och i samarbete med en tekniker.

 

© 2019 VF Tandläkarna