Tandproteser

 

 

 

Oundvikligen det finns tillfällen när tänderna är förlorade, antingen genom trauma eller sönderfall och den enda lösningen skulle tyckas vara en protes. Proteser kan säkras genom implantat.

 

Alternativ för byte där en eller flera tänder saknas.

Våra tandhygienister finns till hands för att rengöra tänderna professionellt vid jämna mellanrum tandläkaren föreslår. De ger munhygien instruktioner för att hjälpa dig att förbättra din munhälsa och ta bort plack och tandsten [tandsten] som bygger upp under en tidsperiod.

 

De patienter som har saknade tänder uppmuntras att få dem ersättas av tre skäl:

a] förbättring av utseende

b] återställande av funktion och

c] förebygga ytterligare försämring av tänder.

 

Hela teamet här på TF Tandläkarna är tillägnad uppgiften oral rehabilitering och detta uppnås i en av, eller en kombination av flera sätt. I varje fall kan tandersättningar spegla din befintliga tänder, eller faktiskt ge tänder som du alltid har velat. Våra tandläkare kommer att ge råd om den kliniska och estetiska lämplighet vart och ett av följande alternativ och hjälper dig att fatta ett välgrundat val.

 

En partiell protes

En partiell protes är försedd med en enda utbytes tand eller två eller flera ersättningständer . Det är ett löstagbart apparat som följer konturerna av den övre eller undre käken. Den är gjord av akryl eller akryl och metall [kobolt-krom] kombineras. Partiella metall proteser njuta av fördelen av att vara starkare och lättare att bära; metallbasen är effektivt dolda. Spännen kan krävas i båda fallen för att säkra protesen; Dessa kan vara tand färgade där de annars skulle synas. Ersättnings tänder fashioned vanligen från akryl, men ibland från porslin och formas, skuggade, skuggade och storlek speciellt för att passa dig. En partiell protes är laboratorie gjorts och flera besök på din tandläkare är nödvändiga för att säkerställa ett optimalt resultat.

 

Hand om din partialprotes:

Vi föreslog rengöring två gånger dagligen med oparfymerad toalettvål och en liten medel borste. Detta är tillräckligt för att avlägsna skräp och undanröjer behovet av blötläggning och skrubbning. Varje färgning eller kalkyl kan avlägsnas genom tandhygienist. Helst ska protesen stå i vatten över natten.

Implantat
En krona

En krona är en icke-avtagbar protes, av porslin bundna till ädel metall eller ädel metall ensam. Det är säkrad genom vidhäftning till en preparerad befintlig tand eller genom vidhäftning till en metall post, eller om det är kvar av ett implantat. Ersättnings tanden noggrant anpassas till den befintliga tänder.

En fast bro

En bro är en icke-avtagbar protes. Den består av en förenad rad tandersättningar, säkras genom vidhäftning till befintliga tänder som har utarbetats av tandläkare för ändamålet, eller det behålls av implantat. De tandersättningar är vanligen tillverkade av porslin, anpassad till de befintliga tänderna och förbundna med ädelmetall. En bro är laboratorium gjort och det önskade resultatet uppnås vanligen genom två besök till din tandläkare.

Hand om din bro:

En av våra hygienister kommer att instruera dig i den mest effektiva metoden för att rengöra din bro, med hjälp av en speciell typ av tandtråd. Vi rekommenderar att du fortsätter att besöka henne med jämna mellanrum.

Där stödbenet är tillräcklig, kan titan dentala implantat användas för att ersätta den förlorade rötter tänderna. Tandimplantat är förankrade i ben och används för att stödja antingen proteser eller kronor eller broar. Implantatet innebär mindre oralkirurgi, under lokalbedövning, i tandläkarstolen. Om benstöd är bristfällig, är det ibland möjligt att öka den förlorade benet och sedan placera implantat.

 

© 2019 VF Tandläkarna